2012. augusztus 10., péntek

Az eheti felfedezéseim

Ebben a post -ban csoportosítom a mondókámat, mert elég terjedelmes 
lett. :)  A bejegyzés végén meg beteszem a linkjeit azoknak amikről beszéltem. 

Heti kajáim: 
Előre leszögezem, hogy szerencsére nekem semmi bajom a husikkal. A héten ettem csirkemellet és csirkecombot ami paprikás csirkének lett elkészítve. Ja és ugyanebben főtt még egy marék csirkemáj is. Szóval ebédre, meg vacsorára ezekből csipegettem. Ja :) meg egyik este sütöttem a páromnak tarját. Abból is ettem és teljesen ok volt. Perszer én nagyon betartom, hogy egyszerre max akkora falatot veszek a számba mint a ceruzák végén lévő radír és sokszor- sokszor megrágom. Kis cottage cheessel és kevéske főtt krumplival kiegésztve ezeket ettem egész héten ebédre meg vacsira. Reggelire vagy fehérjeturmixot vittem magammal, vagy szója italt. Ne fujjogjatok. Nagyon fincsi. Most vettem énis először. A gyártó az "alpro soya" és csokisat meg banánosat vettem. Egy dobozka 2,5 dl de nekem még az is sok. Mindig ki kellett dobnom a vonaton a végét. Meglepődtem, hogy a banánosnak milyen jó az ízesítése, féltem hogy rossz lesz, de fincsi volt. Ja és van benne D meg B12 vitamin éééééés 1 dobozban kb 10g fehérje. Ezért jobb a szójatej mint a sima, mert a tehéntejben kevés a fehérje. Tescoban vettem a szója italokat, a tartós tejek mellett találtam. :) Vettem egy szójajoghurtot is , de azt még nem kóstoltam meg. 

Fehérjeturmix: 
Aki követte az eddigieket az tudja, hogy 2 fehérjeport szereztem be. Az egyik a Scitec "100 % Whey protein lightly sweetend" a másik pedig a Myprotein cég terméke egy izesítetlen, cukormentes fehérjepor. Próbáltam mind a ketőtt. A Scitec-es protein nekem még igy is túl édes volt, a Myprotein meg túl ízetlen. :) Gondoltam egyet és fele-fele arányban összekevertem a kettőt. SZUPER lett. Ezután csak így fogom inni. Vagy néha teszek majd bele gyümölcsöt is. 

Vitaminok: 
Már majdnem mindent beszereztem és szedek is amit elterveztem. 

Reggeli előtt 30 percel beveszek egy B12 vitamint. Erről a vitaminról fontos tudni, hogy elsősorban a gyomorban és a vékonybélben szívódik fel. Mint tudjuk nekünk pont ezeknek a nagyrészét iktatták ki. Tehát én extra erőset vettem (nem kell aggódni, vízoldékony vitamin Így nem lehet túladagolni). Úgy veszem be, hogy beveszem a számba és hagyom teljesen szétolvadni és addig tartom a számban amig teljesen elolvadva lecsorog a torkomon mint egy cukorka. Semmi íze nincs. Azért tartom sokáig a számban és leginkább a nyelvem alatt , mert az embernek már a szájüregéből is fel tudnak szívódni bozonyos anyagok. Iszok rá egy pici korty vizet is, de csak kicsit, nehogy egyből kimossa a pici gyomromból az egészet. 

Reggeli után beveszek egy Multivitamint amiben extra folsav, Vas es D vitamin van. Pont azok amik nekünk kellenek pluszban. Semmi cécó csak lenyelem egy korty vízzel. :) 

Ebéd után beveszek egy Centrum multivitamint. Ezenkívül elszopogatok egy szajban oldódó 600mg-os C vitamint, fincsi. :) 

Még egy dolgot akarok beszerezni. Egy másik vízoldékony és nagyon fontos vitamint. Többféleképpen hívják ...... Biotin, H vitamin, B7 vitamin , de ez mind egy és ugyanaz. Szépség vitaminnak is hívja a köznyelv, mert nagyon fontos a köröm és a haj egészségéhez. Ezzel tervezem megelőzni a hajhullást. 


Esetleg még egy kis folyékony kollagén később valalmikor ha szükségét érzem majd. 

Most ne mondjátok, hogy ez sokba kerül. A műtét se volt olcsó és ha nem vigyázunk magunkra akkor a hátralévő életünkben a műtét árának sokszorosát kell majd orvosokra költenünk. 

A szójás iszik: 
http://www.alprosoja.com/hu/szoja-izesitesu 

Fehérjék: 
http://www.muscleteam.hu/Muscleteam_webshop_discount_myprotein.html 
az angol oldal http://www.myprotein.com/UK/products/impact_whey_protein 
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6519 

Vitaminok: 
http://www.wek.hu/termekek/b12vitamin_826.aspx 
http://centrum-multivitamin.hu/ 
http://www.wek.hu/termekek/noi-multivitamin-komplex_762.aspx 
http://www.wek.hu/termekek/mega-c-600-mg-cvitamin_632.aspx 
http://www.egeszsegplazabudapest.hu/bor-haj-korom/puritan-s-pride-biotin-h-vitamin-1000mcg-tabletta-100db

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése